Veiligheidstips voor de feestdagen

Vetblusser voor thuis bestellen

Kijkt u al uit naar de feestdagen? Betervoorbereid.nl geeft u graag een aantal belangrijke veiligheidstips om de feestdagen veilig door te komen:

  • Risico's op brandgevaar: gourmetten, barbecuen of bakken en braden in huis? Zorg dat er voldoende blusmiddelen binnen handbereik zijn. De Trias sprayblusser is meer dan alleen een vetblusser. Dankzij het compacte formaat is deze sprayblusser handig voor in de keuken, chalet of caravan. Door een sprayblusser te kopen kunt u branden in de brandklassen ABF blussen. Voorzien van vorstvrije inhoud!
  • Alarmering bij brand: steekt u gezellig de kaarsjes aan? De kans dat u na het borrelen de kaarsjes vergeet uit te blazen is erg groot. Een rookmelder activeert automatisch bij een beginnende brand en waarschuwt d.m.v. een luid alarm. Waarborg een veilige kerst door op tijd rookmelders te bestellen.

Veiligheidsbril bij afsteken vuurwerk

  • Oogbescherming: 2018 knallend inluiden door vuurwerk af te steken? Houd rekening met de veiligheid van uzelf en omstanders, een ongeluk zit in een klein hoekje! Ogen krijgt u maar één keer, bescherm bij het afsteken van vuurwerk uw ogen goed door het dragen van een veiligheidsbril. Alle veiligheidsbrillen zijn uit voorraad leverbaar, u kunt deze online bestellen of afhalen aan de Scottweg 19 in Goes.
  • Gehoorbescherming: bij het afsteken van vuurwerk kunnen luide knallen vrijkomen die gehoorbeschadiging kunnen veroorzaken. Draag bij het afsteken van knalvuurwerk gehoorbescherming om uw gehoor optimaal te beschermen.

Persoonlijke bescherming

  • Vreugdevuur: voornemens om een vreugdevuur te maken of genieten van de warmte bij het vreugdevuur in Scheveningen? Bij brand kunnen er roetdeeltjes en vonkjes vrijkomen, deze kunnen in uw ogen terecht komen. Draag voor alle zekerheid een veiligheidsbril en geniet op een veilige manier van het vreugdevuur. Zorg er tevens voor dat er voldoende brandblussers aanwezig zijn. 
  • Nieuwjaarsduik: met een koele duik het nieuwjaar in? In de winter ligt de watertemperatuur ontzettend laag en kunt u onderkoeld raken, zorg daarom voor extra kledingstukken en een reddingsdeken. Een reddingsdeken houdt de lichaamstemperatuur vast en voorkomt onderkoelingsverschijnselen. Door een reddingsdeken te kopen bent u beter voorbereid op de nieuwjaarsduik!

 

Terug naar overzicht