Gasmelder

Gasmelder

Een gasmelder, ook wel gasdetector genoemd, waarschuwt u voor te hoge concentraties brandbare gassen. Concentraties in het explosiegebied kunnen door een kleine ontsteking een enorme gasexplosie tot gevolg hebben. Met een gasmelder die u bij Betervoorbereid.nl kunt bestellen bent u beter beschermd omdat de gasmelder al ruim voor het explosiebereik in alarm gaat.

U wilt een gasmelder kopen, maar u weet niet waar u deze het beste kunt plaatsen

Gasmelders kunnen verschillende gassen detecteren zoals aardgas, LPG en propaan. Bij het bevestigen moet u rekening houden met het gedrag van een bepaald soort gas. Aardgas is bijvoorbeeld lichter dan lucht terwijl LPG zwaarder is dan lucht. Graag leggen wij in het onderstaand overzicht uit waar u welke gasmelder het beste kunt plaatsten.

 • Aardgas/methaan is lichter dan lucht. Een melder moet dus aan het plafond geplaatst worden;
 • Propaan en LPG is zwaarder dan lucht. Een melder moet bij of op de vloer geplaatst worden;
 • Rook stijgt door warmte op. De melder plaatst u aan het plafond.

Twijfelt u alsnog over het plaatsen van de gasmelder die u wilt gaan bestellen? Wij geven u graag meer informatie over onze gasmelders. Wel geven wij als tip alvast mee om voor iedere verdieping een gasmelder te kopen.  

De gasmelder detecteert geen koolstofmonoxide

Koolstofmonoxide, oftewel CO is een erg gevaarlijk gas omdat het geurloos en onzichtbaar is. Daarbij verspreidt het zich gelijkmatig door de lucht. Heeft u een verbrandingsketel in uw woning? Dan raden wij zeker aan om naast een gasmelder ook een koolstofmonoxidemelder te kopen. Maar waar plaatst u deze melder? Koolmonoxide is lichter dan lucht en daarom kunt u het beste de melder op hoofdhoogte bed plaatsen en in overige ruimten op 1.10 meter hoogte.

Een gasmelder bestellen op Betervoorbereid.nl

Wanneer u voor 16:00 uur een gasmelder gaat bestellen, ontvangt u deze de volgende werkdag al in huis. Heeft u vragen of ontvangt u graag meer informatie over een gasmelder kopen? U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31(0)113 – 82 08 19

Lees meer

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819
Sorteer op:
 • Product is toegevoegd aan uw winkelwagen!

  Productafbeelding Gasmelder König klein

  Gasmelder König

  Gasmelder König detecteert gasconcentraties en alarmeert voordat deze zich in het explosiebereik bevinden. Geschikt voor detectie van aardgas, lpg, propaan enz. De gasmelder kan in het stopcontact (230V) geplugd worden

  19,66