Onderhoud & Controle

Betervoorbereid beschikt over een eigen service afdeling voor onderhoud en controle van uw veiligheidsproducten. Op deze wijze bent u ervan verzekerd dat alles naar behoren functioneert en in voldoende mate aanwezig is. Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

Maandelijke controle Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties moeten volgens wettelijke voorschriften maandelijks gecontroleerd worden op een goede werking. In de provincie Zeeland kunt u het beheer aan ons uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat de installatie maandelijks wordt getest en vullen het logboek voor u in. De test wordt uitgevoerd conform NEN 2654:1 of NEN 2654:2, wij doen dit op basis van een jaarabonnement.

 

EHBO Koffers

Verbandtrommels en EHBO Koffers hebben een bepaalde inhoud. U kunt de inhoud door ons laten controleren en aan laten vullen. Ook maken wij de koffer schoon, maken de indeling weer netjes en voorzien de koffer van een controle - goedkeuringssticker.

 

AED

De AED bevat onderdelen met een beperkte levensduur. Zo raakt de accu na enige tijd leeg en kan dan niet meer de noodzakelijke prestaties leveren. Elektroden bevatten een geleidingsgel die na verloop van tijd uitdroogt. Ook kunnen storingen in het apparaat optreden die zonder regelmatige controle onopgemerkt blijven. Wij vervangen de batterijen en elektroden voor de verloopdatum en controleren het apparaat op een goede werking. Ook wordt de inhoud van de rescue-set gecontroleerd. Het schoonmaken van de AED behoort tot de standaard werkzaamheden. Wij voorzien de AED van een controle - goedkeuringssticker.

 

Evacuatiestoel

Een evacuatiestoel hangt meestal op een vaste plaats, en in de praktijk wordt er bijna nooit naar omgekeken. Bepaalde onderdelen van de stoel gaan na verloop van tijd minder goed functioneren, bijvoorbeeld door uitdroging, daglicht en / of stof. Wij controleren de stoel op haarscheuren, slijtage en werking van de vertragingsriemen, werking van de wielen (lagers) en belasting van de zitting (stiksel - lijmverbinding). Daarna wordt de stoel voorzien van een controle - goedkeuringssticker.

 

Blusmiddelen

Het controleren van blusmiddelen besteden wij uit aan een samenwerkingspartner. Voordeel is dat wij de belangen van de klant behartigen. Er wordt géén blusser vervangen als dit niet nodig is, en wellicht kan de afgeschreven blusser toch nog wel gecontroleerd of gereviseerd worden. Ook heeft u géén last meer van opdringerige verkopers, wij hebben immers al vooraf bepaald welke blussers nodig zijn, en met die hoeveelheid voldoet u aan de wettelijke eisen.

 

Ontzorgen... dat is onze grootste kracht!