AED

Wilt u een AED kopen? Bij Betervoorbereid.nl kunt u alle bekende merken AED apparaten eenvoudig bestellen, zoals Defibtech, Heartsine Samaritan, Philips Heartstart, Zoll, Medtronic, Primedic, Cardiac Science en meer. AED is de afkorting van Automatische Externe Defibrillator, dit apparaat geeft een schok wanneer er sprake is van een hartfibrillatie. Een slachtoffer met een hartstilstand heeft maar liefst 70% overlevingskans als de Automatische Externe Defibrillator (AED) binnen 5 minuten wordt ingezet. Deze overlevingskans neemt bij elke minuut na die cruciale 5 minuten met 10% af. In het algemeen geldt dat mensen met een hartstilstand binnen 6 minuten hulp moeten krijgen. Voor bedrijven is het belangrijk een AED aan te kopen, op deze wijze kan er bij een reanimatie doeltreffend hulp verleend worden door de BHV-bedrijfshulpverleners. Het bedienen van de Automatische Externe Defibrillator is een standaard onderdeel van de BHV, EHBO en Reanimatiecursus. Het is van belang om een AED te kopen. Deze automatische externe defibrillator mag namelijk nergens ontbreken, want het redt mensenlevens.

AED kopen: welke kan ik het beste bestellen?

De verschillende soorten AED apparaten hebben allemaal hun eigen kenmerken, ook al doen ze in principe allemaal hetzelfde. Belangrijke uitgangspunten bij het kopen van een AED:

  • Kiest u voor een automatische- of halfautomatische AED?
  • AED's geven ondersteuning. De één met indicatorlampjes, de ander met bewegend beeld op een full-colour lcd scherm.
  • Ondersteuning met gesproken woord. De één is wat uitgebreider dan de ander en soms is er keuze uit verschillende talen.
  • Levensduur van batterijen wisselt, waar de één vervangen moet worden na 3,5 jaar gaat de andere accu ruim 7 jaar mee.

Betervoorbereid.nl heeft gebruikservaring met alle typen defibrillators. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Als het gaat om service doen we net een stapje meer:

  • Na een inzet van de AED leveren wij snel een nieuwe accu en elektroden;
  • Is uw AED defect zorgen wij voor reparatie en ontvangt u van ons een gratis bruikleen AED;
  • Wij zijn niet gebonden aan een merk, daarom geven wij een onpartijdig advies;
  • Wij werken niet met contracten maar onderhouden uw AED graag;
  • Wij zorgen voor termijnbewaking, zo gaan accu en elektroden nooit over de houdbaarheidsdatum.

Hoe werkt een AED apparaat?

U gaat een AED bestellen, dan is het van belang dat u weet hoe dit apparaat werkt. Belangrijke onderdelen van elk AED apparaat zijn de accu (batterij) en 2 elektroden. Deze hebben een beperkte houdbaarheid en moeten regelmatig gecontroleerd worden. De automatische externe defibrillator wordt ingezet wanneer er géén sprake is van een normale ademhaling (reanimatie). Op de elektroden staat duidelijk vermeld hoe deze op de borstkast van het slachtoffer aangebracht moeten worden. Als de AED is aangezet en de elektroden zijn aangebracht begint het apparaat meteen met de analyse van het hartritme. Als de AED constateert dat er sprake is van een hartfibrillatie geeft deze een schok. Met een automatische AED gebeurt dit vanzelf, met een zogeheten halfautomatische defibrillator moet de bediener op de schokknop drukken. Door het toedienen van de schok probeert het AED apparaat de hartfibrillatie of te heffen, vandaar de naam defibrillator. Met reanimatie wordt geprobeerd weer een normaal hartritme op gang te krijgen. Dit lukt niet altijd met één schok, soms zijn meerdere schokken noodzakelijk om de fibrillatie op te heffen.

Kan de AED per ongeluk een schok toedienen?

Bedieners van een AED stellen deze vraag regelmatig, blijkbaar is er een soort angst om iets fout te doen. De automatische externe defibrillator geeft alleen een schok als er sprake is van een fibrillatie. Als de AED wordt aangesloten op een slachtoffer met ademhaling, bijvoorbeeld als deze bewusteloos is geraakt kan er onmogelijk een schok worden toegediend. Het niet toedienen van een schok betekent niet dat er niets ernstigs aan de hand kan zijn. Zou men de AED aansluiten op iemand die al enige tijd geleden is overleden, is er géén sprake meer van een hartslag. Toch zal de AED in deze situatie géén schok kunnen toedienen, dat is alleen mogelijk als uit analyse van de AED blijkt dat er sprake is van een fibrillerend hart. De bediener van de AED kan wel de fout maken om de elektroden verkeerd te bevestigen. De defibrillator kan dan géén (nauwkeurige) analyse maken en zal dan géén schok adviseren, terwijl dit wel nodig is. Kijk dus altijd goed of de elektroden juist worden aangebracht. Dit staat duidelijk aangegeven op de elektroden. Blijf vooral rustig en kijk goed, dan kan er eigenlijk niets misgaan.

Meer informatie over het bestellen of het gebruik van een AED? Neem contact op!

Heeft u nog andere vragen over het gebruik van een AED of over het bestellen ervan? Neem dan gerust contact op door te bellen met +31(0)113 – 82 08 19.

Toon meer