Evacuatiekoord

Evacuatiekoord

Het evacuatiekoord is een hulpmiddel om peuters en kleuters veilig te evacueren in een noodsituatie. Een evacuatietouw bestaat uit een lang lint met ringen en een handlus voor de begeleider. Bij de ontruiming van het gebouw pakken de kinderen aan elke zijde van het lint een ring vast en lopen met de leid(st)er naar de verzamelplaats. Het koord kan ook als wandelkoord worden gebruikt tijdens wandelingen naar sporthal of zwembad. Door de ringen blijft de groep bij elkaar en houdt de begeleider het overzicht. De ringen van het koord hebben felle kleuren en zijn gemaakt van materiaal dat eenvoudig is te reinigen. 

Evacuatiekoord peuters & kleuters

Het wandelkoord voor kleine kinderen is zeer geschikt voor kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen. Het voorkomt dat kinderen weglopen uit een groep en zoek raken. De onderlinge afstand tussen de ringen is groot genoeg om elkaar letterlijk niet voor de voeten te lopen. De begeleider loopt achteraan en heeft zo continue zicht op de groep. Met 9 handringen is het Evacord geschikt voor maximaal 18 kinderen. Door het aanschaffen van een wandelkoord tonen bestuurders aan de juiste maatregelen genomen te hebben om de veiligheid van kinderen te garanderen.

 

Lees meer

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819
Sorteer op:
  • Product is toegevoegd aan uw winkelwagen!

    Productafbeelding Evacuatietouw klein

    Evacuatietouw

    Evacuatiekoord met 9 ringen en een lengte van 5,25 meter. Per koord kunnen 18 peuters en kleuters gestructureerd het gebouw verlaten als dit ontruimd moet worden bij een calamiteit. Elke ring kan namelijk door 2 kin ...

    47,80 41,75incl. BTW