VEILIGHEIDSSTICKERS

Veiligheidsstickers met tekst en/of pictogrammen die voldoen aan de internationale norm NEN-EN-ISO 7010 voor veiligheidspictogrammen. Door het aanbrengen van stickers waarschuwt u anderen voor gevaar, verplicht u het dragen van aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen, attendeert u op een verbod of brengt u een andere boodschap over. De zelfklevende stickers zijn van hoge kwaliteit en kunnen binnen en buiten worden toegepast. Sommige stickers voldoen aan een reflectieklasse waardoor ze ook in het donker goed zichtbaar zijn.

ISO 7010 veiligheidsstickers

Veiligheidsstickers die voldoen aan de ISO 7010 norm worden toegepast op plaatsen waar mensen geïnformeerd moeten worden over veiligheid, dit in kader van ARBO wetgeving. Door gevaren, geboden en verboden aan te duiden met een vinylsticker wordt het aantal bedrijfsongevallen teruggedrongen. Arbeidsongevallen dragen sterk bij aan verzuim van het werk door persoonlijk letsel. Door het harmoniseren en standariseren van veiligheidspictogrammen zijn de pictogramstickers beter herkenbaar. De stickers zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen zo gebruikt worden om machines en ruimten aan te duiden.

Soorten veiligheidsstickers

Er zijn verschillende soorten veiligheidsstickers verkrijgbaar. Waarschuwingsstickers zijn geel met zwart en duiden een gevaar aan. Blauwe gebodsstickers hebben een gebiedende werking, bijvoorbeeld dat het dragen van een bouwhelm verplicht is. ADR stickers worden gebruikt voor het aanduiden van gevaarlijke stoffen op verpakkingen, IBC containers e.d. Verbodsstickers duiden aan er iets niet gedaan mag worden, bijvoorbeeld de sticker verboden toegang.

Toon meer
Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819