BHV

Op betervoorbereid.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor de bedrijfshulpverlening (BHV). Dit zijn bijvoorbeeld BHV hesjes, helmen, werkhandschoenen, zaklampen e.d. Wij bieden een groot assortiment EHBO en BHV artikelen tegen verrassend lage prijzen, snel uit voorraad leverbaar. Alle producten die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in meerdere maten. Dit doen wij omdat we op deze manier voor elk soort een bedrijf een passend assortiment kunnen aanbieden. Op deze pagina is ook de nodige informatie te vinden over wat de taken zijn die komen kijken bij beroepshulpverlening. Aan de hand daarvan zijn eisen gesteld. Die eisen zullen we uitgebreid doornemen zodat u weet wat beroepshulpverlening in uw organisatie inhoudt.

 BHV: wat zijn de taken?

De taken van de BHV zijn verschillend per situatie. Toch zijn er bepaalde vaste factoren waarmee u rekening moet houden. Deze factoren zijn:

 

-       De aard, grootte en ligging van de organisatie;

-       De in de organisatie aanwezige gevaren (ook gevaren vanuit de omgeving) en de voor de organisatie maatgevende brandscenario's;

-       Het terreurdreigingsniveau;

-       Het aantal aanwezige werknemers en anderen (inclusief de tijdstippen waarop zij aanwezig zijn);

-       Het aantal niet zelfredzame personen (zij die zichzelf in een noodgeval niet zelfstandig in veiligheid kunnen brengen);

-       De opkomsttijd van de professionele hulpverleningsdiensten;

-       De aanwezigheid van een infrastructuur op het gebied van arbeidsomstandigheden;

-       De samenwerkingsmogelijkheden met andere organisaties;

-       De aantoonbare aanwezige deskundigheid.

 

Op basis van deze factoren zijn er drie kerntaken van de BHV:

 

-       Het verlenen eerste hulp bij ongelukken

-       Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen

-       Alarmeren en evacueren van alle personen in het gebouw tijdens een noodsituatie

 

Wanneer u deze kerntaken op basis van de belangrijke factoren invult voor uw bedrijf kunt u BHV materialen kopen.

 Wat zijn de eisen voor voorzieningen?

De eisen voor BHV voorzieningen variëren net zoals de taken bij BHV. Toch zijn er een aantal belangrijke regels die voor vrijwel elke organisatie tellen. Ten eerste moeten er genoeg nooduitgangen beschikbaar zijn. Wanneer een gebouw bestaat uit meerdere verdiepingen is het verplicht om voor de mensen die zich bevinden op die verdiepingen veilig uit het gebouw kunnen komen via meerdere uitgangen. Dit is belangrijk omdat wanneer er brand uitbreekt in het trappenhuis bijvoorbeeld er een andere veilige manier moet zijn om het gebouw te verlaten.

 

Toon meer

zorg(t) voor veiligheid