BORD VERZAMELPLAATS

Het bord verzamelplaats markeert een veilige plaats buiten waar mensen bij een calamiteit verzamelen. Het bord heeft een groene achtergrond en een wit evacuatiepictogram. Verzamelplaatsborden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, materiaalsoorten en uitvoeringen. Voor bevestiging van het bord zijn diverse soorten beugels verkrijgbaar. Het is mogelijk een verzamelplaatsset met flespaal te bestellen, dit is een set met verzinkte paal, scharnierbeugels en verzamelplaatsbord. Het is mogelijk uw bord met paal te laten plaatsen door de buitendienst van Betervoorbereid.nl

Bord verzamelplaats met paal

Het bord verzamelplaats met paal wordt vrijstaand op een terrein geplaatst. Het bestaat uit een aluminium verzamelplaatsbord met dubbelomgeslagen rand, thermisch verzinkte flespaal, grondankers en scharnierbeugels. Bij deze sets kiest u de gewenste paallengte en afmeting van het bord. Een buispaal van 3.90 meter met een evacuatiebord van 80 x 80 cm heeft de grootste zichtlengte. Er zijn ook driehoeksborden en kubusborden verkrijgbaar, deze hebben een verzameplaatspictogram aan meerdere zijden. Hou er bij het kiezen van de paallengte rekening mee dat deze ca. 80 cm in de ondergrond wordt geplaatst.

Bord verzamelplaats verplicht

Het is wettelijk niet verplicht de verzamelplaats aan te duiden met een bord. Wel is het verplicht om een verzamelpunt te benoemen in het calamiteitenplan. Omdat niet iedereen bekend is met de noodprocedures is het sterk aan te bevelen om de verzamelplaats met een bord aan te duiden. Zo ziet iedereen in één oogopslag waar men zich moet verzamelen bij de ontruiming van een bouwwerk door brand of andere noodsituatie. Ook is de werkgever verplicht ervoor te zorgen dat mensen weten waar de verzamelplaats zich bevindt, daarom is het wettelijk verplicht om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren.

Toon meer
Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819