BORD VERZAMELPLAATS

Het bord verzamelplaats markeert de veilige plaats waar mensen bij een calamiteit verzamelen. Het bord heeft een groene achtergrond en een wit evacuatiepictogram. Verzamelplaatsborden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, materiaalsoorten en uitvoeringen. Voor de evacuatieborden zijn diverse bevestigingsmaterialen verkrijgbaar. Ook is het mogelijk een verzamelplaatsset met flespaal te bestellen. Dit is een complete set met verzinkte paal, aluminium verzamelpunt bord en bevestigingsmaterialen. Het is mogelijk uw bord met paal te laten plaatsen door de buitendienst van Betervoorbereid.nl

Bord verzamelplaats met paal

Het bord verzamelplaats met paal wordt los op een terrein geplaatst. Het bestaat uit een aluminium verzamelplaatsbord met dubbelomgeslagen rand, thermisch verzinkte flespaal, grondankers en scharnierbeugels. Bij deze sets kiest u de gewenste paallengte en afmeting van het bord. Een buispaal van 3.90 meter met een evacuatiebord van 80 x 80 cm heeft de grootste zichtlengte. Er zijn ook driehoeksborden en kubusborden verkrijgbaar, deze hebben een verzameplaatspictogram aan meerdere zijden. Hou bij het kiezen van de paallengte er rekening mee dat deze ca. 80 cm in de ondergrond wordt geplaatst.

Bord verzamelplaats verplicht

Het is wettelijk niet verplicht de verzamelplaats aan te duiden met een bord. Wel is het verplicht om een verzamelpunt te benoemen in het calamiteitenplan. Omdat niet iedereen bekend is met de noodprocedures is het sterk aan te bevelen een verzamelplaatsbord aan te brengen. Zo ziet iedereen in één oogopslag waar men zich moet verzamelen als een gebouw ontruimd moet worden bij brand of een andere noodsituatie. Ook is de werkgever verplicht ervoor te zorgen dat mensen weten waar de verzamelplaats zich bevindt, daarom is het wettelijk verplicht om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren.

Toon meer
Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819