Evac+Chair

Productafbeelding Evac+Chair large
 • Productafbeelding Evac+Chair small 1
 • Productafbeelding Evac+Chair small 2
 • Productafbeelding Evac+Chair small 3

Productinformatie

Evac Chair MK4 voor het evacueren van niet zelfredzame personen via de trap. De Evac+Chair heeft glijriemen waarmee de afdaling gecontroleerd kan worden uitgevoerd. Draagvermogen van de Evac Chair MK4 is maximaal 180 kg.

Specificaties

KleurGeel / blauw
Gewicht10 kg
AfmetingenH 96 x B 52 x D 20 cm
MerkEvac Chair
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalMetaal

Wat is een Evac Chair

Een Evac chair is een evacuatiestoel waarmee niet-zelfredzame personen via de trap naar beneden kunnen worden gebracht. De Evac Chair is voor de BHV hulpverlener een onmisbaar hulpmiddel om mensen via de trap naar de lager gelegen verdiepingen te evacueren. Neem vandaag nog contact op met Betervoorbereid.nl voor de aanschaf van een evacuatiestoel. En heeft u er meer dan één nodig in uw pand? Dan maken wij graag binnen enkele minuten een offerte op maat!

Gebruik van een evacuatiestoel

De evacuatiestoel kan door 1 persoon worden bediend. De Evac Chair heeft een inklapbaar onderstel met zwenkwielen waardoor deze in het horizontale vlak als normale rolstoel is te gebruiken. Bij de trap aangekomen wordt het onderstel van de Evac + Chair ingeklapt. Zodra de voorwielen over de trede rijden nemen de glijriemen de taak over, en 'glijdt' de Evac Chair gecontroleerd naar beneden. Het vertragingsmechanisme zorgt ervoor dat de snelheid beperkt blijft, u hoeft dus beslist niet aan het handvat te hangen om de Evac + Chair af te remmen. Bij de Evac + Chair worden beugels geleverd waarmee de evacuatiestoel aan de wand kan worden bevestigd. Ook wordt er een afdekhoes bijgeleverd waardoor de Evac Chair stofvrij blijft. Wij leveren het type Evac Chair MK4, hiermee kunnen personen tot een maximum gewicht van 180 kg veilig worden vervoerd.

Evac Chair set:

 • EVAC+CHAIR beschermhoes in opvallend geel;
 • EVAC+CHAIR draagbeugels zwart metaal;
 • EVAC+CHAIR pictogram kunststof bord;
 • EVAC+CHAIR instructie DVD;
 • 5 jaar fabrieksgarantie;
 • 5 jaar extra garantie bij jaarlijks onderhoud verzorgd door Betervoorbereid.nl.

Cursus bediener Evac + Chair

De werkgever is volgens ARBO wetgeving (RI&E) verplicht om werknemers te instrueren hoe de Evac Chair bediend moet worden. Het is mogelijk de Cursus Evac Chair door ons te laten verzorgen. Wij doen dit bij voorkeur op de locatie van de klant. Betervoorbereid.nl heeft in eigen beheer een maatwerk lesprogramma ontwikkeld, verzuim uit het werkveld is hierdoor minimaal. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de werkgever kan aantonen wie aan de cursus bediener Evac + Chair heeft deelgenomen en welke oefeningen zijn gedaan.

Evac + Chair huren

Heeft u tijdelijk een Evac Chair nodig, bijvoorbeeld omdat één van uw medewerker(st)ers door een ongeval tijdelijk rolstoelgebonden is kunt een evacuatiestoel bij ons huren. Betervoorbereid.nl beschikt over meerdere exemplaren voor de verhuur. Informeer bij het tabblad 'offerte aanvragen' hiernaast naar onze tarieven. De termijnen die wij hanteren zijn flexibel, van 1 dag tot meerdere jaren. U heeft ook de mogelijkheid om de evacuatiestoel na de huurperiode tegen een aantrekkelijk tarief te kopen.

Lees meer

Evac Chair inzetgereed maken

Om de Evac Chair in gebruik te nemen doorloopt u de volgende stappen:

 • Verwijder de afdekhoes van de evacuatiestoel. Op de hoes staat afgebeeld hoe u de Evac Chair in gebruik moet nemen;
 • Til de evacuatiestoel van de muurbeugels, dit gaat erg eenvoudig. De Evac Chair is licht van gewicht;
 • Maak de heupgordel open, het zitgedeelte van de Evac Chair kunt u nu openklappen;
 • Klap het onderstel met de zwenkwielen uit, nu blijft de Evac Chair zelfstandig staan;
 • Trek het handvat omhoog tot de vergrendeling uitklikt. Het handvat blijft nu op deze hoogte staan;
 • Schijf de hoofdsteun van de evacuatiestoel naar de juiste hoogte en maak de hoofdband open;
 • De Evac Chair is nu gereed voor gebruik.

Vaak gemaakte fouten bedienen evacuatiestoel

Door onjuist gebruik vindt er géén veilige afdaling plaats, of wordt het lichaam van de bediener overbelast:

 • De bediener houdt met één hand de Evac + Chair vast en pakt met de andere hand de leuning van de trap beet. De bediener moet met beide handen de handgreep van de evacuatie stoel beethouden;
 • 2 personen houden de handgreep van de evacuatiestoel vast. Er ontstaat onduidelijkheid wie verantwoordelijk is voor de bediening. Vaker oefenen is de oplossing, vertrouw op het materiaal en de werking;
 • De persoon in de stoel voelt zich angstig en grijpt de trapleuning beet. Leg daarom duidelijk uit voordat u gaat afdalen hoe dit in werkt. Een bediener met zelfvertrouwen straalt dit uit naar de persoon die vervoerd wordt;
 • Het onderstel niet inklappen op tussen plateau's van de trap. De rug van de bediener wordt te zwaar belast met blessures tot gevolg. Uitklappen van het onderstel voorkomt het voorgaande.

Bij vragen over de aanschaf of het gebruik van een evacuatiestoel kunt u contact opnemen door te bellen met: +31(0)113 – 82 08 19.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Evac+Chair

Artikelnr. 4
998,25966,79
799,- excl. BTW

Leverbaar binnen 1 werkdag

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht

Bijpassende producten

 • Product is toegevoegd aan uw winkelwagen!

  Productafbeelding Evac Chair Zitverhoging klein

  Evac Chair Zitverhoging

  Evac Chair zitverhoging met zacht zitkussen voor extra comfort en steun. Voorzien van bevestigingsclips voor bevestiging aan de evacuatiestoel en verstelbare riemclip voor het vastzetten van personen.

  151,25incl. BTW
Bekijk alle producten in de categorie Evac Chair