Desinfectie Spray 50 ml

Top product promotieProductafbeelding Desinfectie Spray 50 ml large
Artikelnr. 1119

Desinfectie Spray in handige sprayflacon, inhoud 50 ml. Het ontsmettingsmiddel doodt de bacteriën, reinigt de huid en prikkelt niet. Kan direct op de wond gesprayd worden.

Kleur

Kleurloos

Gewicht

63 gram

Afmetingen

inhoud 50 ml

Merk

Detectaplast

Verkoopeenheid

Per flacon

Materiaal

Chlorhexidine digluconate 0,2%

Levering

Leverbaar uit voorraad

BTW

Prijs inclusief 6% BTW is € 4,19


3,95

Gemak van desinfectiespray

Uniek aan deze desinfectie spray is de verstuiver op de flacon. Deze maakt het mogelijk om een groot wondoppervlak, zoals bijvoorbeeld een schaafwond te ontsmetten. Bij gebruik van ontsmettingsmiddel wordt vaak aan de ehbo koffer gedacht. De desinfectiespray van Detectaplast komt vaker van pas dan u kunt vermoeden. Het flesje desinfectiemiddel past met gemak in elke (hand)tas. Tijdens een dagje uit naar het pretpark of de speeltuin lopen de kinderen snel een kleine verwonding op. Door de kleine huidwond te ontsmetten voorkomt u pijnlijke ontstekingen, bovendien geneest het wondje vele malen sneller. Niet alleen voor wonden, het ontsmet ook uw handen na bijvoorbeeld een toiletbezoek in een publiekstoegankelijk gebouw. De verstuiver van de desinfectiespray is afsluitbaar met een dop. Hiermee wordt ongewenst indrukken van de verstuiver voorkomen.

Ontsmettingsmiddel Medic Spray CHD

CHD is de afkorting van chloorhexidine digluconate. Chloorhexidine is een ontsmettend middel tegen de groei van bacteriën. Op deze wijze wordt voorkomen dat u zelf besmet raakt of anderen besmet. De desinfectiespray is zonder recept verkrijgbaar als het bedoeld is voor toepassingen op de huid zoals in dit geval. Deze ontsmettingsspray is met name geschikt voor oppervlakkige infectiegevaren zoals schaafwonden, ondiepe huidwonden door bijvoorbeeld snijden enz. Ernstige verwondingen hoeft u overigens niet te ontsmetten. U dient dan professionele medische hulp in te schakelen. Chloorhexidine digluconaat 0,2% werkt meerdere uren achtereen, zelden is er sprake van bijwerkingen.

Veiligheidstips Detectaplast Ontsmettingsspray

  • Buiten bereik van kinderen houden, berg het hoog op, of in een afsluitbare kast / tas
  • Contact met de ogen moet vermeden worden, goed spoelen met water als het in de ogen terechtkomt
  • Bij inname meteen een arts waarschuwen en de flacon meenemen
  • Het ontsmettingsmiddel kan ook gebruikt worden op de huid van dieren

Tips voor een goede wondverzorging

  • Spoel de wond goed schoon met water, dit kan kraanwater zijn maar ook water uit een drinkfles
  • Desinfecteer de wond met de desinfectiespray
  • Dek de wond af met bijvoorbeeld een pleister. Schaafwonden bloeden nauwelijk tot niet, die hoeft u na het ontsmetten niet af te dekken. Schaafwonden mogen drogen in de buitenlucht.

 

zorg(t) voor veiligheid