ADR Pictogram Sticker Brandbare Vloeistof 10

Productafbeelding ADR Pictogram Sticker Brandbare Vloeistof 10 large
Artikelnr. 977

ADR Pictogram sticker brandbare vloeistof klasse 3 voor het aanduiden van gevaarlijke stoffen. ADR stickers moeten diagonaal geplakt worden.

Kleur

Rood / Zwart

Gewicht

3 gram

Afmetingen

10 x 10 cm

Verkoopeenheid

Per stuk

Materiaal

Vinyl sticker

Levering

Leverbaar uit voorraad

BTW

Prijs inclusief 21% BTW is € 1,82


1,50

Gevaarsetiket ADR Brandbare vloeistoffen

Het gevarenetiket ADR Brandbare vloeistoffen is een volledig rood etiket met een zwart vlammen icoon. Onderin het etiket staat cijfer 3, dat is de gevarenklasse. Deze gevarenklasse wordt gebruikt voor Brandbare vloeistoffen.

Gevarenklasse 3 Brandbare vloeistoffen

Deze gevaarsklasse geeft aan dat het gaat om een brandbare vloeistof. Voorbeelden van brandbare vloeistoffen zijn o.a. benzine, thinner, diesel enz. Bij brandbare vloeistoffen brandt vaak niet de vloeistof, maar de damplaag boven de vloeistof. De verdamping van brandbare vloeistoffen verschilt per vloeistof en is afhankelijk van o.a. de temperatuur. Bij brand kan de druk in opslagtanks zo hoog oplopen dat er een risico ontstaat voor een "Bleve" (Boiling liquid expanding vapor explosion). Door de oplopende druk bezwijkt de tank en zorgt de vrijkomende dampwolk voor een grote vuurbal. De vrijkomende vloeistof komt tot ontbranding en zorgt voor een zeer snelle branduitbreiding.

Sticker voor aanduiden Brandbare vloeistoffen

De ADR klasse 6 sticker van 10 x 10 cm kan gebruikt worden voor:

  • verpakkingen
  • opslagplaatsen
  • omdozen
  • kleine bedrijfsvoertuigen
  • tanks
  • containers

Het ADR stelt eisen m.b.t. de afmeting van de sticker. De gevarensticker 10 x 10 cm mag gebruikt worden bij inhouden van maximaal 3 kubieke meter.

zorg(t) voor veiligheid