ADR Bord Oxiderende Stoffen

Productafbeelding ADR Bord Oxiderende Stoffen large

Productinformatie

ADR bord 30 x 30 cm van aluminium voor het aanduiden van oxiderende stoffen. Deze stoffen zijn ondergebracht in klasse 5 en branden zeer heftig. Het gevaarsbord heeft een gele achtergrond en pictogram van een zwarte vlam op een O. De stoffen zijn niet afhankelijk van zuurstof uit de buitenlucht om te ontbranden omdat de moleculen zuurstofrijk van zichzelf zijn.

Specificaties

KleurGeel / Zwart
Gewicht241 gram
Afmetingen30 x 30 cm
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalVinyl / Aluminium

ADR bord klasse 5.1 oxiderende stoffen

Het ADR bord voor oxiderende stoffen uit klasse 5.1 werken meestal als een positieve katalysator. De stof staat erom bekend zuurstof af te staan om verbranding van andere stoffen te veroorzaken of bevorderen. Door het hoge zuurstofgehalte zijn deze stoffen zeer reactief en moeilijk te blussen. Omdat de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit eigen kern komt zijn niet alle blusmiddelen geschikt. Beste is de brand te bestrijden met grote hoeveelheden koud bluswater. Het pictogram past in een frame zoals dit vaak op tankwagens aanwezig is.

Lees meer

Gevarenklasse 5 Oxiderende stoffen

Oxiderende stoffen zijn stoffen die zonder dat deze stoffen zelf brandbaar zijn, de verbranding van andere stoffen kunnen versterken. Dit komt doordat deze stoffen zuurstof afstaan wanneer deze verwarmd worden. Door de extra zuurstof die vrijkomt maakt het de situatie, wanneer er sprake is van brand, gevaarlijker en risicovoller.

Sticker voor aanduiden Oxiderende stoffen

Het ADR klasse 5 bord van 30 x 30 cm kan gebruikt worden voor:

  • tanks
  • containers
  • opslagplaatsen
  • omdozen
  • (kleine) bedrijfsvoertuigen

Het ADR stelt eisen m.b.t. de afmeting van de borden en etiketten. Het bord of etiket, bij inhouden vanaf 3 kubieke meter, moet tenminste een afmeting hebben van 25 cm bij 25 cm.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

ADR Bord Oxiderende Stoffen

Artikelnr. 985
26,56
21,95 excl. BTW

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie ADR borden