Evacuatietouw

Evacuatietouw

Het evacuatietouw is een hulpmiddel voor het evacueren van peuters en kleuters in een noodsituatie. Het zorgt ervoor dat jonge kinderen als groep bij elkaar blijven als ze de ringen van het evacuatiekoord vasthouden. Vanzelfsprekend kan het touw ook voor andere doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld als wandelkoord tijdens uitjes naar de speeltuin of dierenpark. De begeleider heeft het koord aan het einde vast en houdt zo het overzicht over de groep.

Evacuatietouw EvaCord

Evacuatietouw EvaCord heeft een lengte van ruim 5 meter. Op een onderlinge afstand van ca. 60 cm zijn er 9 ringen aan het koord bevestigd, allen van soft materiaal en fel van kleur. Jonge kinderen in crèches, kinderopvang, BSO en scholen kunnen zoekraken als ze in de chaos van een noodsituatie zelfstandig naar de verzamelplaats moeten lopen. Dankzij het EvaCord blijft de groep kinderen bijeen, door het beetpakken van de ringen aan het koord kunnen maximaal 18 kids veilig worden ontruimd zonder dat de groepsleider het overzicht verliest.

Wandelkoord in opbergtas

Een hele verantwoordelijkheid om een dagje met kinderen van 2 t/m 5 jaar op stap te gaan. Het verkennen van de wereld gaat nu éénmaal gepaard met afleidingen die moeilijk te weerstaan zijn. Een klein onbedacht is dan al voldoende om iemand kwijt te raken. Met een wandelkoord blijft het opletten geblazen, maar organiseert u met een eenvoudig hulpmiddel overzicht en houdt u spelenderwijs de groep bij elkaar. Een koord met ringen, die door kinderen vastgehouden worden houdt het geheel bij elkaar. De lus op het eind is voor de begeleider van de groep, die kan zo blijvend controleren of alle kinderen het lint vasthouden. Het wandelkoord wordt geleverd in een compacte opbergtas met klittenband en ritsen.

Vragen? Neem contact op!

Werkt u met kinderen? Dan mag een evacuatietouw niet ontbreken! U bestelt hem gemakkelijk en snel via Betervoorbereid.nl. Als u uw bestelling vandaag plaatst, heeft u hem morgen al in huis. Wilt u graag eerst nog wat meer weten over het ontruimingskoord of een van de andere producten in onze webshop? Heeft u vragen over onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen en bellen naar +31(0)113 – 82 08 19

Lees meer

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819
Sorteer op:
  • Product is toegevoegd aan uw winkelwagen!

    Productafbeelding Evacuatiekoord klein

    Evacuatiekoord

    Evacuatiekoord met 9 ringen en een lengte van 5,25 meter. Per koord kunnen 18 peuters en kleuters gestructureerd het gebouw verlaten als dit ontruimd moet worden bij een calamiteit. Elke ring kan namelijk door 2 kin ...

    42,29 39,33incl. BTW