Optische Rookmelder

Top product promotieProductafbeelding Optische Rookmelder large
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 1
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 2
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 3
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 4
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 5
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 6
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 7
 • Productafbeelding Optische Rookmelder small 8

Productinformatie

Optische rookmelder FireAngel met 10 jaar durende batterij bevat een pauzeknop en testknop om de melder wekelijks te testen en om ongewenst alarm uit te schakelen. Mooi, tijdloos design.

Specificaties

KleurWit
Gewicht155 gram
AfmetingenØ 12.5 x H 3 CM
MerkFireAngel
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalKunststof
BatterijInclusief
Levensduur batterij10 jaar

Rookmelder kopen

Zodra de rookmelder geactiveerd wordt gaat er een luid alarm van 85 decibel af. De rookmelder is voorzien van een testknop en pauzeknop om vals alarm uit te schakelen. Nadat u de melder heeft bevestigd, moet u vijf seconden wachten voordat u de melder gaat testen. Als de rode led aan de voorzijde om de veertig seconden knippert, dan weet u dat de rookmelder correct functioneert. Let op: de rookmelder heeft een niet-vervangbare batterij nodig met voldoende stroom om goed te kunnen functioneren. Als de batterij bijna leeg is geeft de melder om de 40 seconden een tjirpend waarschuwingssignaal. Uw melder is dan aan vervanging toe. De batterij heeft een levensduur van 10 jaar!

Optische Rookmelder

Rookmelders werken het beste als ze gemonteerd worden tegen het plafond, op deze wijze wordt de rook het snelst gedetecteerd. Bij montage in de vluchtwegen kunt u gegarandeerd nog veilig het gebouw verlaten. Omdat de wet uitgaat van minimale eisen adviseren wij ook rookmelders in ruimten met verhoogd brandrisico (wasdroger, cv e.d.) maar zijn ruimten zoals (kinder) slaapkamers ook aan te bevelen.

 

Een rookmelder redt mensenlevens, besef dat u er beter 1 teveel, dan 1 te weinig kunt monteren!

Lees meer

Rookmelder bevestigen

Om te vermijden dat uw rookmelder ongewenste alarmen creëert of dat een melder niet of te laat in werking treedt dient u rekening te houden met de onderstaande dingen.

 • In de zogenaamde natte groepen plaatst u géén rookmelders. Dit zijn de wc en de badkamer. Deze ruimten hebben van oorsprong géén brandgevaar, enerzijds door het gebruik van steenachtige materialen en anderzijds omdat zich er géén toestellen bevinden die brand kunnen veroorzaken. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruik, u heeft dit dus zelf in de hand;
 • Een rookmelder in de garage of hobbyruimte kan snel vervuild raken. Op deze plaatsen kunt u beter een thermische melder bevestigen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat u af en toe de melder reinigt conform voorschriften. U kunt dit ook laten uitbesteden aan een deskundig onderhoudsbedrijf. Het mag ook best wel iets kosten, het kan immers uw leven redden;
 • Zorg dat de werking van de rookmelder niet negatief wordt beïnvloed, bijvoorbeeld door airco-units, ventilatoren enz. Zij kunnen er de oorzaak van zijn dat rook niet in de melder terecht kan komen. Hou ook rekening met onzichtbare luchtstromen in uw woning, plaats de rookmelder altijd tenminste 50 cm uit de hoeken van wanden / pafonds;
 • Plaats in grotere ruimten meerdere rookmelders, wij adviseren 2 rookmelders in de woonkamer. Vanzelfsprekend is dit sterk afhankelijk van het oppervlak.
Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Optische Rookmelder

Artikelnr. 751
21,18
17,50 excl. BTW

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Rookmelder