Verzamelplaats Set 4D 40-390

Productafbeelding Verzamelplaats Set 4D 40-390 large
 • Productafbeelding Verzamelplaats Set 4D 40-390 small 1
 • Productafbeelding Verzamelplaats Set 4D 40-390 small 2
 • Productafbeelding Verzamelplaats Set 4D 40-390 small 3

Productinformatie

Verzamelplaats set 4D 40-390 is een 4-zijdig kubus bord van 40x40 cm, kopbeugel en flespaal volgens NEN-EN 1461 norm, CE gecertificeerd met ankers, lengte 3.90m. Met verzamelplaats pictogram op alle 4 zijden

Specificaties

KleurGroen / Wit / Grijs
AfmetingenBord 4-zijdig 40 x 40 cm
MaatPaal 3,90 meter
VerkoopeenheidPer set
MateriaalAluminium / Thermisch verzinkt

Bord Verzamelplaats Aluminium van hoge kwaliteit

Het bord verzamelplaats is gemaakt van aluminium. De kubus (4-zijdig) en driehoek (3-zijdig) borden hebben aan de binnenzijde een aluminium frame. In het frame is een kopbeugel aangebracht, dit wordt geplaatst op een flespaal met een (standaard) diameter van 48 mm. In de kopbeugel bevindt zich een inbusbout, hiermee wordt het bord vastgezet aan de flesplaal.

Het pictogram is van hoge kwaliteit retroreflecterend vinyl, type 3M klasse 1. De afbeelding bestaat uit vier pijlen in de hoeken die wijzen op 4 personen in het midden. Het pictogram geeft aan dat mensen uit diverse richtingen samenkomen op 1 punt na een ontruiming. Het stickerpictogram is op alle zijden aangebracht.

Flespaal Thermisch Verzinkt volgens NEN-EN 1461 norm

Het bord verzamelplaats wordt bevestigd op een flespaal. Een flespaal kenmerkt zich door een breed onderdeel en een smaller bovendeel. Omdat de flespaal thermisch verzinkt is blijft deze vrij van corrosie. De onderzijde van de flesplaal heeft gaten voor de bijgeleverde (losse) ankers. Als de ankers in de gaten worden geplaatst staat de constructie stabieler in de (onder)grond. De bovenzijde van de flespaal is fraai afgewerkt met een kunststof dop.

Afmetingen flespaal:

 • Hoogte 3,90 meter
 • Diameter onder 76 mm / hoogte 2,30 meter
 • Diameter boven 48 mm / hoogte 1,60 meter

Montage door BeterVoorbereid

BeterVoorbereid beschikt over een eigen buitendienst. Het is mogelijk om de verzamelplaats set door ons te laten plaatsen. Voor de tarieven kunt u contact met ons opnemen. Wij plaatsen de flespaal waterpas in de ondergrond en en storten beton rond de onderzijde (en ankers) waardoor de set extra stabiel staat. Daarna egaliseren we de ondergrond en monteren het bord verzamelplaats.

Lees meer

Bord Verzamelplaats altijd zichtbaar

Het 3-zijdige (driehoek) en 4-zijdige (kubus) bord verzamelplaats noemen we ook wel een panorama bord. Omdat het pictogram verzamelplaats op meerdere zijden is aangebracht is van alle kanten goed zichtbaar. De perfecte oplossing als mensen vanuit meerdere richtingen naar de verzamelplaats komen.

Bord Verzamelplaats verplicht?

Bedrijven en instellingen zijn verplicht de verzamelplaats duidelijk zichtbaar aan te duiden. Zo is het voor iedereen duidelijk waar men bij een ontruiming, bijvoorbeeld door brand, heen moet gaan. Door het plaatsen van een bord verzamelplaats geeft u een professionele invulling aan deze verplichting.

Pictogram Verzamelplaats goed zichtbaar

Er gelden eisen aan de zichtbaarheid van pictogrammen. U kunt deze eenvoudig zelf te bepalen. Vuistregels is dat de hoogte in cm x 100 de zichtlengte is. Een bord van 40 cm heeft dus een zichtlengte van 40 meter, een bord verzamelplaats van 60 cm maar liefst 60 meter. Plaatst u een kubus (4-zijdig) bord verzamelplaats van 40 x 40 cm in het midden van een terrein heeft het een zichtlengte van 40 meter naar alle zijden. Vanuit het bord gezien dus 80 meter van voor naar achteren en 80 meter van links naar rechts.

Eisen Verzamelplaats

De verzamelplaats is een veilige plaats buiten het gebouw. Hoe kunt u bepalen of de verzamelplaats hieraan voldoet? Wij adviseren het volgende:

 • De verzamelplaats moet of veilige afstand van het gebouw liggen
 • De verzamelplaats moet zich bovenwinds bevinden zodat deze vrij van rook blijft
 • De verzamelplaats moet snel, logisch en voor iedereen bereikbaar zijn
 • De verzamelplaats moet goed herkenbaar, en dus duidelijk aangegeven zijn
 • Is de verzamelplaats ruim genoeg om iedereen op te vangen?
 • Kan men de verzamelplaats veilig verlaten als het gebouw langere tijd niet meer toegankelijk is
 • Is de verzamelplaats veilig (invloed omgevingsfactoren zoals verkeer enz.)
 • Is er een alternatief als de verzamelplaats onbruikbaar is, bijvoorbeeld door rook van een brand

Hulp nodig? Vraag onze adviseurs om deskundig advies!

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Verzamelplaats Set 4D 40-390

Artikelnr. 463
350,30 Prijs exclusief 21% BTW is € 289,50

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Bord verzamelplaats met flespaal