Kosten AED-inzet vergoeden!

Tegenwoordig ziet u steeds vaker AED's in de buurt en op het werk, bijvoorbeeld in kantoren, winkels en openbare ruimtes. Een AED wordt ingezet wanneer een persoon een hartaanval heeft gekregen, dit zorgt voor een grotere overlevingskans. Na een inzet is het van belang dat de AED wordt nagekeken, onderdelen als elektroden en batterijen zijn vaak aan vervanging toe. De kosten hiervan zijn voor de eigenaar van de AED, terwijl deze kosten tegenwoordig vergoed worden.

KOSTEN AED VERGOEDEN

Sinds 1 januari 2018 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geld ter beschikking gesteld om de gebruikskosten van een AED inzet te vergoeden. Vanaf nu kunt u de kosten verhalen op de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), dit maakt het aanschaffen van een AED aangenamer aangezien de kosten van een AED al aardig hoog kunnen zijn. Het RAV kan nu de gemaakte kosten verhalen op de zorgverzekering.

RAV IN UW BUURT

Nederland telt maar liefst 24 Regionale Ambulancevoorzieningen, het vergoeden van de kosten kan dus worden geregeld met een RAV in uw regio. Zoek een RAV in uw regio in de lijst hier onder!

 

Amsterdam Amstelland
Brabant Midden-West-Noord
Brabant Zuid-Oost
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands-Midden
IJsselland
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek Waterland
Zeeland
Zuid-Holland Zuid
Zuid-Kennemerland

VOORWAARDEN KOSTEN DECLAREREN

Voor het declareren van de gebruikskosten van een AED bij een Regionale Ambulancevoorziening in uw regio zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, zo staat het declareren open voor elke NIET WMG-Zorgaanbieder. Hier onder vindt u nog meer voorwaarden voor het declareren van gebruikskosten na een AED inzet.

  • De AED moet daadwerkelijk zijn ingezet, dit kan worden gecontroleerd bij het uitlezen van de AED.
  • De batterijen en pads worden alleen vergoed bij daadwerkelijk gebruik bij reanimatie.

U komt niet in aanmerking met vergoeding zodra de pads, batterijen en andere bijhorende producten over de datum zijn, alleen bij een AED inzet worden kosten vergoed!

Terug naar overzicht