ADR Pictogram Brandbare Vloeistof ALU bord 30

Productafbeelding ADR Pictogram Brandbare Vloeistof ALU bord 30 large
Artikelnr. 989

ADR pictogram brandbare vloeistoffen klasse 3 op aluminium bord voor het aanduiden van gevaarlijke stoffen. ADR borden worden diagonaal geplaatst

Kleur

Rood / Zwart

Gewicht

241 gram

Afmetingen

30 x 30 cm

Verkoopeenheid

Per stuk

Materiaal

Vinyl / Aluminium

Levering

Leverbaar uit voorraad

BTW

Prijs inclusief 21% BTW is € 20,27


16,75

Gevarenbord ADR Brandbare vloeistoffen

Het gevarenbord ADR Brandbare vloeistoffen is een volledig rood etiket met een zwart vlammen icoon. Onderin het bord staat cijfer 3, dat is de gevarenklasse. Deze gevarenklasse wordt gebruikt voor Brandbare vloeistoffen.

Gevarenklasse 3 Brandbare vloeistoffen

Deze gevaarsklasse geeft aan dat het gaat om een brandbare vloeistof. Voorbeelden van brandbare vloeistoffen zijn o.a. benzine, thinner, diesel enz. Bij brandbare vloeistoffen brandt vaak niet de vloeistof, maar de damplaag boven de vloeistof. De verdamping van brandbare vloeistoffen verschilt per vloeistof en is afhankelijk van o.a. de temperatuur. Bij brand kan de druk in opslagtanks zo hoog oplopen dat er een risico ontstaat voor een "Bleve" (Boiling liquid expanding vapor explosion). Door de oplopende druk bezwijkt de tank en zorgt de vrijkomende dampwolk voor een grote vuurbal. De vrijkomende vloeistof komt tot ontbranding en zorgt voor een zeer snelle branduitbreiding.

Bord voor aanduiden Brandbare vloeistoffen

Het ADR klasse 3 bord van 30 x 30 cm kan gebruikt worden voor:

  • tanks
  • containers
  • opslagplaatsen
  • omdozen
  • (kleine) bedrijfsvoertuigen

Het ADR stelt eisen m.b.t. de afmeting van de borden en etiketten. Het bord of etiket, bij inhouden vanaf 3 kubieke meter, moet tenminste een afmeting hebben van 25 cm bij 25 cm.

zorg(t) voor veiligheid