ADR Pictogram Brandbare Vaste Stof ALU bord 30

Productafbeelding ADR Pictogram Brandbare Vaste Stof ALU bord 30 large
Artikelnr. 988

ADR pictogram brandbare vaste stof, klasse 4, op aluminium bord voor het aanduiden van gevaarlijke stoffen. ADR borden worden diagonaal geplaatst

Kleur

Rood / Wit / Zwart

Gewicht

241 gram

Afmetingen

30 x 30 cm

Verkoopeenheid

Per stuk

Materiaal

Vinyl / Aluminium

Levering

Leverbaar uit voorraad

BTW

Prijs inclusief 21% BTW is € 20,27


16,75

Gevarenbord ADR Brandbare vaste stoffen

Het gevaarsbord ADR Brandbare vaste stoffen is een volledig wit rood gestreept bord met zwart vlam icoon. Deze gevarenklasse wordt gebruikt voor Brandbare vaste stoffen.

Gevarenklasse 4.1 Brandbare vaste stoffen

De vaste stoffen die bij dit bord horen zijn stoffen die makkelijk ontbrandbaar zijn. Het zijn stoffen die korrel, poeder of pastavormig zijn. Deze kunnen d.m.v. wrijving en een ideale mengverhouding met lucht snel ontbranden. Omdat het kleine deeltjes zijn, verspreid de stof sneller door de ruimte met een snelle branduitbreiding tot gevolg. Niet alleen vuur is een gevaarlijk element met deze stof, ook giftige verbrandingsproducten kunnen een risicovolle combinatie zijn. Metaalpoeders zijn een goed voorbeeld, deze stof is namelijk zeer lastig te doven wanneer deze vlam vat. De brand in deze scenario is dan ook moeilijk te blussen met normale blusmiddelen. Let dus altijd goed op waarmee er geblust moet worden!

Bord voor aanduiden Brandbare vaste stoffen

Het ADR klasse 4 bord van 30 x 30 cm kan gebruikt worden voor:

  • tanks
  • containers
  • opslagplaatsen
  • omdozen
  • (kleine) bedrijfsvoertuigen

Het ADR stelt eisen m.b.t. de afmeting van de borden en etiketten. Het bord of etiket, bij inhouden vanaf 3 kubieke meter, moet tenminste een afmeting hebben van 25 cm bij 25 cm.

zorg(t) voor veiligheid