Veiligheidsvest Geel

MEEST GEKOZEN
Productafbeelding Veiligheidsvest Geel large
  • Productafbeelding Veiligheidsvest Geel small 1

Productinformatie

Veiligheidsvest RWS geel met reflecterende strepen en kliitenband sluiting. Met een veiligheidshesje bent u beter zichtbaar. Het veiligheidshesje voldoet aan de norm EN471 klasse 2.

Specificaties

KleurGeel / Zilver reflecterend
MaatXXL
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalPolyester

Veiligheidsvest RWS Geel

RWS is de afkorting van Rijkswaterstaat. RWS is een richtlijn die extra eisen stelt aan het patroon van de reflecterende strepen. Als aanvulling op de Eurpopese norm NEN-EN 471 moet dit gelijk zijn aan het cijfer II. Om die reden hebben veiligheidshesjes met RWS striping zowel horizontale als verticale reflecterende strepen.

 

Veiligheidsvest in auto verplicht?

In bepaalde landen dient er een veiligheidsvest in de auto aanwezig zijn. Los van de wettelijke verplichting, die per land verschillend is, zijn wij van mening dat er voor elke zitplaats in het voertuig een veiligheidshesje beschikbaar moet zijn. Iedere inzittende moet zich tenslotte veilig buiten het voertuig kunnen begeven, bijvoorbeeld in geval van pech. Door de fluoriserende kleuren en reflecterende strepen valt u goed op, ook in het donker.

 

Veiligheidsvest en NEN-EN 471 norm

De NEN-EN 471 norm stelt eisen aan de zichtbaarheid en kwaliteit  reflecterende strepen van een veiligheidshesje. De norm kent verschillende gradaties, maar in het algemeen kan gesteld worden dat u met een veiligheidsvest, dat aan deze norm voldoet, goed zichtbaar bent.

Lees meer

Veiligheidshesjes

Bij betervoorbereid.nl kunt u kiezen uit allerlei verschillende soorten veiligheidshesjes. Een belangrijk deel van veiligheid op straat is gezien worden. Vaak wordt het zicht van automobilisten zwaar overschat in het donker. Daarom is het belangrijk wanneer u bijvoorbeeld in het donker op de weg fietst u een hesje draagt. Uit ons uitgebreide assortiment kunt u kiezen welke kleur u wilt. De veiligheidshesjes hebben één maat dus u hoeft zich geen zorgen te maken of u wel de goede maat kiest. Ook bieden wij veiligheidshesjes aan voor verkeersregelaars.

Waarom bent u beter zichtbaar op de weg met een hesje?

Om te weten hoe u beter zichtbaar op de weg bent moet u ook weten wat daarvoor zorgt. In het geval van de veiligheidshesjes zorgen twee elementen voor een betere zichtbaarheid op de weg. Ten eerste zijn de veiligheidshesjes voorzien van felle kleuren. Over het algemeen weerkaatsen felle kleuren het licht beter. Ten tweede zijn de veiligheidshesjes voorzien van reflecterende strips. Deze strips zijn horizontaal en verticaal op de hesjes gedrukt. Dit heet RWS striping. RWS striping zorgt voor nog meer zichtbaarheid.

Veiligheidshesjes: gebruik

Veiligheidshesjes komen in meer gevallen van pas dan u in eerste instantie denkt. Dit komt vooral omdat het belang van veiligheidshesjes zwaar onderschat wordt. Mensen denken vaak dat ze wel gezien worden. Hier wordt helaas geen rekening gehouden met bijvoorbeeld slecht verlichte of onoverzichtelijke plekken. Ook koplampen van tegemoetkomend verkeer kan zorgen voor een situatie waarin u als fietser of voetganger gewoon slecht te zien bent ondanks uw licht. Als u met de fiets naar het werk gaat is de kans groot dat u of in het donker terugrijdt of in het donker aankomt op uw werk. In dit geval doet u er echt verstandig aan om een veiligheidshesje aan te trekken. Dit kan u gewoon over uw normale kleren dragen en bij aankomst opbergen zodat u het altijd bij de hand heeft. Ook zijn hesjes handig voor in de auto. Bij pech onderweg valt u goed op bij andere weggebruikers. Kortom, een hesje komt altijd goed van pas en voorkomt ongevallen.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Veiligheidsvest Geel

Artikelnr. 394
5,75 Prijs exclusief 21% BTW is € 4,75

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Veiligheidshesjes