Reddingsklos Ø12

Productafbeelding Reddingsklos Ø12 large

Productinformatie

Reddingsklos met 15m drijflijn van 4 mm. Steek uw hand door de lus en werp de reddingsklos naar de drenkeling. Officieel model van de Reddingsbrigade (KNBRD). De redlijn is een onmisbaar hulpmiddel

Specificaties

KleurSpoel oranje | Drijflijn geel / rood
Gewicht228 gram
Afmetingen12 cm Ø
Maat15 meter drijflijn
MerkReddingsbrigade
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalSpoel kunststof | Drijflijn 4mm

De reddingsklos bestaat uit een geel / rode drijflijn van 15 meter lang. De reddingslijn is bevestigd aan de as van de reddingsklos en aan het uiteinde voorzien van een lus. De reddingsklos is van kunststof en bestaat uit 2 oranje schijven die met een as aan elkaar zijn bevestigd. De reddingslijn bevindt zich opgerold tussen de oranje schijven waardoor deze eenvoudig is uit te werpen. Deze reddingsklos is het officiele model van de Reddingsbrigade (KNBRD) KNBRD is de afkorting van Koninklijke Bond tot het Redden van Drenkelingen.

Lees meer

De reddingsklos is een hulpmiddel om te water geraakte personen, ook wel drenkelingen genoemd, naar de wal of naar boord van een schip te trekken. Steek 1 hand door de lus van het touw en pak met uw hand de reddingslijn vast. Op deze wijze voorkomt u dat tijdens het werpen de reddingslijn van uw hand kan losschieten.

 

Daarna legt u de reddingsklos in dezelfde hand, zodanig dat uw duim zich aan 1 zijde van de reddingsklos bevindt, uw wijsvinger op de reddingslijn ligt en de overige vingers zich aan de andere zijkant van de reddingsklos bevinden. U bent nu klaar om de reddingsklos naar de drenkeling te werpen, deze worp moet wel in 1 keer goed zijn, anders moet u de reddingslijn weer op de reddingsklos draaien voor een volgende worp. Hiermee gaat kostbare tijd verloren.

 

Strek eerst uw arm volledig vooruit en kijk met 1 oog om uw worp te richten. De reddingsklos moet zich tussen uw oog en de drenkeling bevinden. Om te voorkomen dat u tijdens de worp zelf uw evenwicht verliest en te water raakt staat 1 been naar voren gericht, het andere been naar achteren. Als u met de rechterhand werpt staat de linkervoet naar voren, of  andersom natuurlijk.

 

Haal uw hand met de reddingsklos naar achteren en werp nu de reddingsklos zo ver mogelijk weg. Het is niet erg als de reddingsklos over de drenkeling heen wordt geworpen, deze kan tenslotte de reddingslijn vastpakken. Trek nu het touw naar u toe, de drenkeling laat eventueel het touw door de handen glijden tot deze de klos kan vastpakken.

 

De reddingsklos kan onbeperkt gebruikt worden, dus oefen eens een paar keer voordat u echt 'aan de slag moet'.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Reddingsklos Ø12

Artikelnr. 687
28,44 Prijs exclusief 21% BTW is € 23,50

Leverbaar binnen 1 werkdag

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Reddingsmiddelen