Peltor Oorkap Hoofdband

Productafbeelding Peltor Oorkap Hoofdband large

Productinformatie

De Peltor oorkap X1A met hoofdband is licht van gewicht en draagt uiterst comfortabel. Deze gehoorbeschermer dempt uitstekend en heeft een SNR van 27dB. Zeer elegant en modern design.

Specificaties

KleurZwart / Grijs / Groen
Gewicht180 gram
AfmetingenDemping SNR 27
MerkPeltor X1A
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalKunststof

3M Peltor X1A Oorkap met hoofdband

De 3M Peltor X1A  Oorkap heeft een flexibele hoofdband waarmee de oorbescherming snel op en van het hoofd kan worden geplaatst. Deze oorbeschermer is uitstekend geschikt voor werkzaamheden waar gedurende korte tijd schadelijke geluidsniveau's worden geproduceerd. Het inbrengen van oordopjes is voor die korte duur veel te omslachtig. Door de flexibele verbinding tussen de hoofdbeugel en de oorkappen past de 3M Peltor X1A met hoofdband op elk hoofd perfect over de oren en reduceert met een SNR van 27 dB het omgevingsgeluid fors. Goed om te weten: vanaf 85dB is oorbescherming verplicht, en vanaf 80 dB aan te bevelen als u gehoorschade wilt voorkomen.

Gehoorschade loopt u sneller op dan u denkt

Zonder meetapparatuur kan geen geluidsmeting worden uitgevoerd. Het is dus moeilijk vast te stellen of geluid schadelijk is voor u gehoor. We hebben een handige tip: als u op1 meter afstand op normaal volume met elkaar praat en u kunt elkaar niet goed verstaan is er kans op gehoorbeschadging. Oordopjes, ook wel earplugs genoemd worden in de gehoorgang aangebracht. Zij reduceren het schadelijke geluid met ca. 15 dB, dit is per oordop verschillend. Oorkappen dimmen het geluid beter, tot ca. 30 dB. Oordoppen op maat zijn vergelijkbaar met gehoorkappen, deze zgn. otoplastieken dringen het schadelijke geluid terug met ca. 25 dB. Deze waarden schommelen omdat gehoorbescherming op maat verschillende filters kunnen bevatten.

Peltor oorkap beter als oordopjes

De Peltor oorkap is afgewerkt met speciaal schuim, dit zorgt voor een perfecte bescherming van uw oren. Schadelijke geluiden worden hierdoor fors teruggedrongen. Het dempingsgetal wordt berekend voor hoge, midden en lage tonen. Om de verschillende soorten gehoorbescherming te kunnen vergelijken is er tevens een SNR waarde. Op deze wijze heb je snel een overzicht welke oorkap het beste reduceert. Oorkappen dimmen het geluid sterker dan oordopjes.

  • SNR 27 dB
  • L 16 dB
  • M 24 dB
  • H 32 dB

 

Lees meer

De SNR-waarde kan je gebruiken voor het vergelijken van de mate van geluidsreducering van verschillende gehoorbeschermers. Om de geluidsdruk aan je oor te bepalen trek je het SNR-getal van het gemiddeld gemeten geluidsniveau af. Bijvoorbeeld: In de discotheek bedraagt de muziek gemiddeld 99 dB.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Peltor Oorkap Hoofdband

Artikelnr. 1172
17,50 Prijs inclusief 21% BTW is € 21,18

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Gehoorbescherming