Megafoon

Een megafoon is een communicatiemiddel waarmee een grote groep mensen over grote afstand kan worden toegesproken. Megafoons worden vaak gebruikt tijdens evenementen, sporttoernooien, zeilwedstrijden e.d. Bij calamiteiten komt een megafoon ook goed van pas, bijvoorbeeld tijdens een ontruiming.

 

Een megafoon bestaat uit een microfoon, versterker en luidspreker. Door de trechtervormige hoorn krijgt het geluid een grote reikweidte die vaak vele honderden meters bedraagt. Een megafoon werkt op batterijen, en kan hierdoor overal worden gebruikt.

Megafoons hebben een ingebouwde microfoon,of een externe microfoon. Een externe microfoon is handig als de megafoon langdurig wordt gebruikt. Het is dan mogelijk te spreken en de megafoon over de schouder te dragen.

 

Wie eisen stelt aan de kwaliteit kan ook kiezen voor een professionele megafoon, zoals bijvoorbeeld de TOA ER-520S. Toa megafoons zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, dit geldt voor zowel de kwaliteit van het materiaal als de elektronica. Voor buitengebruik bij extreme weersomstandigheden is de waterdichte TOA ER-1206W zeer geschikt.

 

Naast spraak hebben sommige megafoons extra opties, zoals een fluit of sirene. Welke megafoon u ook nodig heeft, Betervoorbereid levert ze allemaal uit voorraad. Advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice.