Gasmelder König

Productafbeelding Gasmelder König large

Productinformatie

Gasmelder König detecteert gasconcentraties en alarmeert voordat deze zich in het explosiebereik bevinden. Geschikt voor detectie van aardgas, lpg, propaan enz. De gasmelder kan in het stopcontact (230V) geplugd worden

Specificaties

KleurWit
Gewicht122 gram
Afmetingen67 x 67 x 112 mm
MerkKönig
VerkoopeenheidPer stuk
MateriaalKunststof

De gasmelder gaat in alarm bij een concentratie van 3 tot 20% LEL. LEL is de afkorting van Lower Explosion Level, in het Nederland ook wel OEG genoemd. OEG is de afkorting van Onderste Explosie Grens. Het explosiebereik is 100% LEL, dit betekent dat de gasmelder al op 3% van deze concentratie in alarm gaat. Op dit niveau is een explosie nog niet mogelijk omdat het mengsel nog te arm is. Er is dan nog voldoende tijd om de gastoevoer af te sluiten.

 

Het is belangrijk dat de melder op de juiste plaats wordt geplaatst. Per gas is dit verschillend:

  • Aardgas is lichter dan lucht, gasdetector hoog (plafond) plaatsen
  • LPG is zwaarder dan lucht, gasdetector laag plaatsen
  • Propaan is zwaarder dan lucht, gasdetector laag plaatsen

Concentraties van gas kunnen negatief beïnvloed worden door luchtstromen (ventilatie), u dient hier rekening mee te houden bij het plaatsen van de gasmelder.

Lees meer

Het plaatsen van een gasmelder is aan te raden op plaatsen waar de kans bestaat op gaslekkages, bijvoorbeeld thuis of in de caravan. Met name de gassoorten die zwaarder zijn dan lucht vormen een gevaar. Voordat de neus de gaslucht opmerkt kan deze zich op een lager niveau al in het explosiebereik bevinden. Een kleine ontsteking is dan voldoende voor een enorme gasexplosie. Dit gevaar kunt u voorkomen door een gasmelder te plaatsen. De gasmelder gaat vroegtijdig in alarm, d.w.z. al ruim voor het explosiebereik.

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819

Gasmelder König

Artikelnr. 746
16,25 Prijs inclusief 21% BTW is € 19,66

Leverbaar uit voorraad

Vragen?
Offerte aanvragen
Bel: 0113 - 228 802 of
Stuur een bericht
Bekijk alle producten in de categorie Gasmelder