Bord verzamelplaats aluminium

Bord verzamelplaats aluminium

Het bord verzamelplaats aluminium bestaat uit een groen bord met dubbel omgeslagen rand (DOR) met evacuatiepictogram van retroreflecterend vinyl 3M klasse 1. Het pictogram is herkenbaar aan de pijlen in alle 4 de hoeken die wijzen naar de 4 personen die midden in het bord staan afgebeeld. Het bord wordt gebruikt om de verzamelplaats bij calamiteiten aan te duiden, een veilige plaats buiten het gebouw waar mensen zich bij een ontruiming verzamelen. Door de opvangplaats aan te duiden met een bord is deze voor iedereen goed zichtbaar en herkenbaar. Doel van het verzamelplaatsbord is dat alle personen bijeenkomen op één centrale plaats.

Zichtbaarheid van het bord verzamelplaats

De afstand waarover het bord verzamelplaats nog kan waargenomen worden noemen we de zichtlengte. Als de afstand groter wordt neemt de zichtbaarheid van het pictogram af, daarnaast valt het minder op in de omgeving. De zichtlengte kunt u als volgt berekenen: de hoogte van het bord in centimeters x 100 is de maximale afstand om het bord nog goed te kunnen zien. Als voorbeeld nemen we het bord verzamelplaats 60, dit heeft een zichtlengte van 100 x 60 cm = 6000 cm, oftewel 60 meter. Er zijn ook 3D (driehoek) en 4D (kubus) borden verkrijgbaar, deze zijn aan alle zijden voorzien van een pictogram. Als een kubusbord van 40 cm vrij op het terrein wordt geplaats heeft dit een zichtlengte van 40 meter van alle kanten, een totaal van 80 meter van voor naar achter en beide zijkanten.

Bevestigingsmaterialen verzamelplaats borden

Voor bevestiging van het verzamelplaats bord zijn diverse beugels verkrijgbaar. Ze worden vastgemaakt aan het object en de achterste rand van het bord. Omdat de rand dubbel is omgeslagen zijn de beugels aan de voorzijde niet zichtbaar, dit maakt de afwerking fraaier. Hieronder staan de bevestigingsbeugels en hun toepassing vermeld. Ze worden allemaal per set van 2 stuks geleverd:

Lees meer

Vragen? Bel ons: +31(0)113 – 820 819
Sorteer op: